Pozitívne osobné a mediálne ohlasy v Srbsku na aktivity Spoločnosti slovenských velikánov

Foto: Archív Vojvodiny |  V tomto objekte Archívu Vojvodiny, v Novom Sade, uskutočnili zástupcovia Archívu a Spoločnosti slovenských velikánov viacero veľmi užitočných aktivít s cieľom šíriť ľudské dobro, jeho históriu svetom.

Vo štvrtok 18. júla 2024 sa v priestoroch Združenia pre kultúru, umenie a medzinárodnú spoluprácu “Adligat” v Belehrade, konalo stretnutie medzi predsedom Spoločnosti slovenských velikánov (Uhrovec, Slovenská republika) Jozefom Škultétym, vevyslancom Slovenskej republiky v Srbsku, jeho excelenciou Michalom Pavúkom, predsedom “Adligatu”, Viktorom Lazićom a Kristiánom Obšustom, asistentom riaditeľa Archívu Vojvodiny.

Na stretnutí  diskutovali o ďalších možnostiach spolupráce medzi Archívom Vojvodiny, Spoločnosťou slovenských velikánov, “Adligatom” a veľvyslanectvom Slovenskej republiky v Srbsku.

Prezident Spoločnosti slovenských velikánov Jozef Škultéty zároveň poskytol rozhovory pre Večernje Novosti a televíziu Hram o jeho humanitárnej akcii, ktorú realizoval počas agresie NATO na území Srbska v roku 1999, keď zabezpečil ubytovanie pre približne 630 detí zo Srbska.

Tento preklad do slovenského jazyka pre čitateľov webovej stránky Spoločnosti slovenských velikánov urobila na naše požiadanie naša spolupracovníčka, pani Olga Nováková z Vranova nad Topľou.

Dôkazom aktívnej spolupráce so srbskými priateľmi a v článku spomínanými organizáciami, ale tento raz aj tu nespomínanými je napríklad aj fotokópia umiestnená v tomto príspevku z časopisu Hlas ľudu, ktorý vychádza v Srbsku. Mnohí z menovaných I nemenovaných sa 29. augusta zúčastnia osláv 80. výročia SNP ako súčasti každoročného Dňa slovenských velikánov a Slovanov. Podrobné informácie prinesieme na tejto stránke SSV po uskutočnení spomínaných, isto dôstojných osláv, ktoré vedenie SSV spolu s celým organizačným štábom pripravuje so všetkou zodpovednosťou.